Frågor och svar om VACOped

Här har vi samlat de allra mest vanligaste frågorna och svaren som våra kunder har om produkten VACOped.

Kan jag köpa ersättnings-/reservsulor till min VACOped?

Ja, naturligtvis, alla våra tillbehör och reservdelar finns att köpa från vår onlinebutik www.oped-uk.com.

Hur länge håller sulan innan jag behöver byta ut den?

Som riktlinje säger vi 12 veckor, men det har varit känt för patienter med en mer "utomhus" karriär/hobby att behöva byta ut sulan oftare. En patient lät inte sin skada sakta ner honom, vi har fotografiska bevis på honom på sin skördetröska med sin stövel!

Kan jag köpa en reservnyckel eller remmar till min VACOped?

En reservnyckel tillhandahålls redan gratis. Detta finns i påsen med bruksanvisningen. Om du har tappat bort nyckeln är det inga problem som nämnts ovan, tillbehör och reservdelar finns att köpa på opedmedical.com.

Kan jag köpa extra liners till min VACOped?

VACOped kommer med ett extra foder men alla tillbehör och livsstilsartiklar finns tillgängliga online på opedmedical.com.

Kan jag tvätta min VACOped, i så fall med vilken?

Att tvätta din VACOped är inga problem helt enkelt, torka rent med varmt tvålvatten och torka sedan av med en handduk.

Kan jag köpa ett regnskydd till min VACOped?

Att bo i Sverige innebär att leva med regn, slask och snö! För extra skydd för din stövel har vi ett regnskydd som passar över stövelns botten och ger skydd mot de vinteriga dunstötarna.

Varför känns det konstigt i mitt fotvalv?

Känslan i fotvalvet beror på vår patenterade VACO12 vakuumteknologi som formas efter din fots form. Det betyder att istället för att din båge är tom, är den fylld med små pärlor som har sugits upp av luft och som nu sitter tätt mot din båge. Du bör vänja dig vid den här känslan efter ett par dagar när du bär din stövel.

Kommer de in vänster och höger?

Alla våra stövlar är universella vilket gör att de kan bäras på båda foten.

Jag är vänsterhänt kan jag byta remmarna runt?

Vänster- eller högerhänta är remmarna helt flexibla beroende på dina önskemål. Med en vrid- och dragrörelse kan remmarna och krokarna tas bort och enkelt sättas tillbaka på stöveln på motsatt sida. För ytterligare vägledning, tveka inte att ringa oss på 01380 722177 vi hjälper alltid gärna till!

Kan jag gå utan sulan på?

Du ska ALDRIG bära vikt utan att en av sulorna är fastsatta. Även om det finns halkfria grepp på basen av stövlarna är detta bara för säkerheten på natten om du placerar foten i golvet när sulan är av. Sulan är avtagbar, så om du skulle behöva bära stöveln permanent under en kort period kan den tas av för sängen.

Kan jag resa på ett flygplan med min stövel på?

Vi hoppas att du aldrig kommer att uppleva en skada innan du reser utomlands för din semester, men om du gör det, oroa dig inte eftersom alla våra stövlar kan bäras på väg, järnväg eller flyg! Rådgör alltid med ditt vårdteam innan du reser.

Kan jag tvätta mitt frottéfodral?

Ja! Ta alltid bort den vita vakuumkudden från frottéfodret först. Se till att blixtlåset är stängt och sedan kan du tvätta i din tvättmaskin på 60° cykel.

Kan jag bada i min stövel?

Oavsett om det är för nöjes skull eller för tidig rehab/fysioterapi kan du bära din stövel i poolen. Handdukstorka helt enkelt skalet och byt till din extra torra liner när du är klar.

Om du har några frågor du vill diskutera, tveka inte att kontakta oss.

Tillbaka till blogg